• DirectionΚηφισίας 108, 11526 - Αμπελόκηποι
  • Phone+30 210 69 84 222
  • DirectionΕλλησπόντου 19, 18451 - Νίκαια
  • Phone+30 210 49 07 789

O ΙΑΤΡΟΣ

user

Ο ιατρός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου Κρήτης. 

περισσότερα »

 ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ MEDIA

video camera

Ο ιατρός ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για θέματα που αφορούν τον τομέα τόσο της γυναικολογίας όσο και της μαιευτικής.

περισσότερα »»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

contacts book outline

Καλέστε στο 210 6984222 για να κλείσετε ραντεβού για τον ετήσιο γυναικολογικό σας έλεγχο ή στείλτε email στο info@donnacare.gr.

περισσότερα »»

banner kiisi

banner ginaikologia

banner mastos

banner ipogonimotita

  1. Βακτηριδιακές λοιμώξεις: Σ’ αυτές ανήκουν η σύφιλη, η βλεννόρροια, το μαλακό έλκος, το βουβωνικό κοκκίωμα και τα χλαμύδια. Τα δυο πρώτα νοσήματα εμφανίζονταν με τη μορφή επώδυνων ή ανώδυνων ελκών στα γεννητικά όργανα, που εξαπλώνονταν και σε άλλα μέρη του σώματος. Τα χλαμύδια είναι νόσημα των ανεπτυγμένων χωρών με αυξημένη συχνότητα στα χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα. Δεν έχουν συμπτωματολογία, προσβάλλουν τα έσω γεννητικά όργανα της γυναίκας, όπως τη μήτρα και τις σάλπιγγες, και προκαλούν υπογονιμότητα. Θεραπεύεται με ερυθρομυκίνη και τα παράγωγά της.
  2. Ιογενείς λοιμώξεις: Η ηπατίτιδα B και C, ο HIV (AIDS) που μεταδίδονται μέσω του γεννητικού συστήματος από άνδρα σε γυναίκα και αντίστροφα αλλά και μέσω μετάγγισης αίματος, προσβάλει ανεξαιρέτως όλο το σεξουαλικώς ενεργό πληθυσμό. Αυτή τη στιγμή τα φάρμακα που είναι στο οπλοστάσιο της επιστήμης έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό την εξάπλωση του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό και μπορούν να τον κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  3. Ο ιός των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV): Ανιχνεύεται μέσω του test Παπανικολάου, είναι πλέον βέβαιο ότι σε αυτόν οφείλεται το 97% των περιστατικών καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Σημαντικό ρόλο παίζει η πρόληψη και συγκεκριμένα ο ετήσιος έλεγχος του τραχήλου της μήτρας μέσω του test pap. To εμβόλιο για τον καρκίνο του τράχηλου της μήτρας, είναι διαθέσιμο πλέον και κυκλοφορεί και στη χώρα μας με τη μορφή δυο ενέσιμων σκευασμάτων. Χορηγείται δωρεάν για τις ηλικίες 9 έως 26 ετών στα κορίτσια και γίνεται σε 3 δόσεις. Ο ιός του έρπητα τύπου II-HSV- (των γεννητικών οργάνων) ανήκει επίσης στην ίδια κατηγορία λοιμώξεων και εμφανίζεται με τη μορφή επώδυνων ελκών στα εξωτερικά γεννητικά όργανα. Στις μέρες μας η θεραπεία είναι εύκολη και γίνεται με τη λήψη ασυκλοβίρης (από το στόμα) με θεραπεία 5 ημερών.
  4. Μύκητες – πρωτόζωα (τριχομονάδες) – παράσιτα (ψείρες): Παρουσιάζονται με τη μορφή κολπίτιδας και απασχολούν τις γυναίκες όλο το χρόνο με ιδιαίτερη αύξηση των κρουσμάτων τους καλοκαιρινούς μήνες. Η θεραπεία είναι απλή, τοπικά με κολπικά υπόθετα και κρέμες αλλά και συστηματική θεραπεία από το στόμα, καθώς και προληπτική αγωγή για το σύντροφο.

Πρόληψη και ενημέρωση
Η χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού προφυλάσσει τη γυναίκα με αξιόπιστο τρόπο από το να μείνει έγκυος, αλλά όχι από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι ιογενείς λοιμώξεις, όπως οι ιοί της ηπατίτιδας B, C, ο ιός HIV και ο ιός HSV, ανιχνεύονται στο αίμα.

Για τον ιό της ηπατίτιδας Β υπάρχει το αντίστοιχο εμβόλιο, που στο πλαίσιο της πρόληψης γίνεται στην παιδική ηλικία και ανανεώνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα ιδίως σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως ιατροί, νοσηλευτικό και μαιευτικό προσωπικό.

Η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών από το σχολείο για θέματα σεξουαλικής υγείας αποτελεί τη μόνη ορθολογική προσέγγιση για το συστηματικό περιορισμό και την καταπολέμηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του κου Κωνσταντίνου Λατζουράκη

Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή θα ενημερωθείτε για θέματα γυναικολογίας και την μαιευτικής και επιδιώκει την έγκυρη ενημέρωση της γυναίκας κάθε ηλικίας ως προς την επιστημονική και θεραπευτική προσέγγιση των παθολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ενημερωθείτε για το βιογραφικό, την εξειδίκευση και την επιστημονική προσέγγιση του Γυναικολόγου κου Λατζουράκη στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε (υπογονιμότητα, γυναικολογικές παθήσεις κ.α.) καθώς επίσης και για τον ετήσιο γυναικολογικό σας έλεγχο ή την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης σας.

Ο ιατρός είναι υπέρμαχος του φυσιολογικού τοκετού με υψηλά ποσοστά σε σχέση με την καισαρική τομή και είναι πιστοποιημένος στην εκτέλεση διαγνωστική κολποσκόπησης από την HSCCP καιθώς και κάτοχος κρατικού διπλώματος υπερήχων πάνω στην μαιευτική και στην γυναικολογία.

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα και επικοινωνήστε για οποιαδήποτε απορία σας έχετε.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ